Mire jó egy sofőrszolgálat?

A sofőrszolgálat sokak számára nagyon haszon lehet, azt is eláruljuk, miért!

Gyakran felteszik a kérdést hogy mire jó egy sofőrszolgálat? Ez elég érdekes kérdés, mert azon kívül, hogy valami oknál fogva nem vagyunk képesek a saját autónkat vezetni pl. alkoholos állapot fáradság, helyismert hiánya, vagy egyéb mentális okok gondolok egy kis koccanásra, ami nagyon felzaklat minket stb. Szóval felsorolni is nehéz.

Nem csak erre jó a sofőrszolgálat
Viszont van egy olyan része is a sofőrszolgálati munkának, ami kétségkívül fontos, de senki nem beszél róla. Ez pedig az autónk műszaki állapota. A sofőrszolgálatot végző gépkocsivezetők nagy többsége képzett, rutinos jó esetben érti az autó működését és szereti is a technikát. És a munkájukból adódóan nap, mint másik autót vezetnek, van hogy szinte újat vagy idősebbet, de mindig más típusú, méretű és különböző teljesítményű kocsikkal dolgoznak. Így pontosan tudják, hogy mit várhatnak el az adott típusú és korú autótól. Az bizony tévhit, hogy az öreg autó nem lehet tökéletes. Ültem olyan 20 éves kocsiban, ami műszakilag és esztétikai szempontból is [patika] volt. Persze volt már szinte új autó is amit nagyon elhanyagolt állapotban találtam, és szinte fájt ránézni.

Lényegében egy vizsgálat is
Szóval, ha idegen autóval megyek, akkor az első amit megvizsgálok az a fék. Járó motornál rálépek a fékre és erősen lenyomom. Ha felkeményedik, és nem lehet, tovább nyomni akkor valószínűleg minden rendben van. Végig nézem a műszerfalon, hogy a kontrollámpák elalszanak vagy van valami ami rendellenesség látható. Az irányjelzők működnek-e? Ha valamelyik oldal nem világít, akkor azon az oldalon gyorsabb ütemben villog a visszajelző. Mindig figyeljünk az autónk visszajelzésire, mert ezek a technikák nem mennek tönkre egyik napról a másikra. Előre jelzik, ha valami gond van, és ezeket komolyan kell venni! Persze ha látom, hogy gond van, akkor jelzem a tulajdonosnak, aki tudomásul veszi de van sokszor azt mondják hogy menjek, tud róla. Lelke rajta. Indulás után rögtön kiderül, hogy a kuplung vagy az automataváltó milyen állapotban van. Ha simán indul, nem rángat vagy csúszik akkor itt minden rendben. Menet közben pedig a futóművet lehet tesztelni. Előfordul, hogy kopog egy kicsit, de ez nem biztos hogy nagy bajt jelent. Lehet, hogy csak a stabilizátor rúd kopott, és ez csúnya hangokat tud adni. Nem szabad elhanyagolni, mert az autónkat egy rendszerben kell elképzelni, aminek egy eleme rendellenesen működik az hatással lesz előbb vagy utóbb az egész gépkocsi állapotára. Tehát nyugodtan kérdezzük meg a sofőrszolgálatot végző gépkocsivezetőt, hogy mit tapasztal. Biztos vagyok benne, hogy segíteni fog.

Ha kérdése van, keressen minket! 

Hazaviszlek Sofőrszolgálat

Keressen minket,
hívjon, segítünk!
Sofőrszolgálatunk rovata:
Útra Kel(l)ünk
Nyaralni autóval

Sokan indulnak nyaralni autóval nyáron, de kevesen készülnek fel jól, hiszen csak ide megyünk pl. "Horvátba", vagy csak Ausztriába .

Az tudvalevő, hogy a magyar átlagautós évi 12000 kilométert tesz meg /év. Egy ilyen túra lehet, hogy egész éves teljesítményének 20 százaléka! Tehát nem vehetjük félvállról az előttünk álló feladatot. Feltételezzük, hogy az autónk tökéletes műszaki állapotban van, de gondoljuk át hogy mikor néztük meg a pótkerék állapotát? Vagy a defektjavító spray megvan-e? Ennek hiánya nagyon kellemetlen tud lenni éjjel egykor, valahol egy ismeretlen helyen, nyűgös családdal a nyakunkon, mikor így is van elég bajunk.

Jó ezekre itthon felkészülni, esetleg gyakorolni egy kerékcserét is, mert így tudjuk felmérni hogy megvan-e minden szükséges szerszám (emelő, kerékkulcs, zseblámpa, kerékőr). Meg aztán kukán nézünk amikor a sárga mellényt kérik tőlünk, és nem tudjuk hol van, ha van egyáltalán.

Olaszországban annyi mellényt kér a hatóság ahány személyes a gépjármű, nem számít ha csak ketten utaznak. Szóval ezeket szem előtt tartva, jó ezeket a dolgokat a poggyász tetejére tenni és készülni a kellemetlen helyzetre. Így nem lesz szükség rá. Reméljük...

Hazaviszlek Sofőrszolgálat

Keressen minket,
hívjon, segítünk!

Sofőrszolgálatunk rovata:
Útra Kel(l)ünk
Hosszú út, nyár, forróság

Készítsünk listát azokról a feltétlen fontos dolgokról amiket feltétlenül szeretnénk magunkkal vinni!

Hosszú úton legyen nálunk fejenként 3 liter víz, amit egy dugóban rekedve jó hasznát vesszük. Valami étel is legyen nálunk (a sajttal töltött sertésborda nem annyira jó ötlet) inkább háztartási keksz vagy olajos magvak. Ezek kis helyen elférnek és biztonságban tárolható dolgok.

Menet közben mindig fogyasszunk folyadékot, mert a klíma nagyon szárító hatású, észre sem vesszük és nagy a baj. Próbáljuk ki, hogy működik-e a telefon töltő, ha van velünk gyerek nagyon hasznos egy tablet hiszen leköti és nem kérdezi meg 5 percenként, hogy ott vagyunk már?

Természetesen folytathatnám a végtelenségig, de mindenkinek egyéni igényei vannak. Nálam például mindig van felfájás csillapító. Remélem tudtam segíteni! Ha bármi kérdése van, bátran keressenek minket, szívesen segítünk Önnek felkészülni.

Hazaviszlek Sofőrszolgálat

Keressen minket,
hívjon, segítünk!

Sofőrszolgálatunk rovata:
Útra Kel(l)ünk
A vészvillogó

Most pedig ejtsünk néhány szót arról, ha sikerült végre elindulni, akkor hogy érjünk célba nagy biztonsággal!

Aki sokat jár autópályán főleg nyáron a Balaton felé az biztos, hogy pénteken bele fog futni egy termetes dugóba, ami szinte természetes velejárója a hétvégi csúcsnak. Itt nagyon sok a ráfutásos baleset, amit könnyen elkerülhető lenne, ha mindenki betartaná a szabályos követési távolságot és használná vészvillogót.

Igen, de hogyan?

Nem akkor kell bekapcsolni mikor megálltunk, hanem a fékezéssel egy időben javasolt, hiszen ezzel tudatjuk a mögöttünk közlekedőknek, hogy valami oknál fogva nagyot fékezünk és felhívjuk a figyelmét a megváltozott körülményekre. Ezzel az apró kis mozdulattal nemcsak saját magunkat védjük, hanem példát mutatunk a többi közlekedőnek és még a család is büszke lesz ránk. Remélem tudtam segíteni, hívjon, ha bármilyen kérdése van! 

Hazaviszlek Sofőrszolgálat

Keressen minket,
hívjon, segítünk!

Hemo Construct Hungary Kft.
1154 Budapest, Damjanich János utca 2.
© Copyright 2020 - hazaviszleksoforszolgalat.hu, -fecomp.hu

Start a free website with Mobirise